SmartLase® F200

Брзина на производна линија (макс.): До  120 м / мин *

Брзина на означување (макс.): До 1000 знаци / и *

Кодирање на стационарни или подвижни производи

Број на текстуални линии: ограничени само од висина на знак и дозволена област за печатење.

Ограничени на 4 линии ако е тактилен кориснички интерфејс  терминал се користи

Висина на карактери: од 1 мм до дозволено област за печатење

Category:
 • Description

  Product Description

  Карактеристики на печатење

  • Брзина на производна линија (макс.): До 120 м / мин *
  • Брзина на означување (макс.): До 1000 знаци / и *
  • Кодирање на стационарни или подвижни производи
  • Број на текстуални линии: ограничени само од висина на знак и дозволена област за печатење.

  Ограничени на 4 линии ако е тактилен кориснички интерфејс  терминал се користи

  • Висина на карактери: од 1 мм до дозволено област за печатење
  • Логоа, графика, еден и дводимензионален баркодове
  • Избор на 11 ласерски фонтови и голема разновидност од вистински фонтови
  • Кодирање и фокусно растојание на леќа (мм, стандард): 100×100 / fd 162
  • Показателна диода (635nm)

  * Зависи од големината и сложеноста на  пораката, како и природата на површината  обележан

  Други карактеристики

  • Моќност на ласерскиот извор: просечно 20 вати (Импулсен оптички ласер)
  • Максимална пулсна енергија: 1mJ (20KHz)
  • Бранова должина: 1,06 μm
  • Тежина на главата: 5 кг
  • Тежина на контролерот: 21 кг
  • Должина на кабел за интерконекција: 3 m
  • Контролер: нерѓосувачки челик
  • Раководител: нерѓосувачки челик и анодизиран алуминиум
  • Заштита од прав / влага: IP44
  • Не е потребен растежен воздух за ладење
  • Оперативен температурен опсег: 10-36 ° C (50-97 ° F) и до 43 ° C (109 ° F) при 50{37900187bc7522dde1dfa8df7d6995d4a4d710a416097f181c8d9f0bec6124e8}

  должност циклус

  • Влажност: 10 до 95{37900187bc7522dde1dfa8df7d6995d4a4d710a416097f181c8d9f0bec6124e8} без кондензација
  • Електрично напојување: 115 – 240 V со

  автоматско префрлување: фреквенција 50/60 Hz

  • Потрошувачка на енергија: 3 A; 350 VA Опции
  • Површина на кодирање и фокусно растојание (мм):

  – објектив 55 x 55 / fd 100

  – леќа 160 x 160 / fd 254

  – објектив 212 x 212 / fd 346

  – објектив 242 x 242 / fd 420

  – леќа 560 x 560 / fd 889

  • Тактилен кориснички интерфејс Компјутерски софтвер
  • Не е компатибилен со CoLOS Create

  Професионална и CoLOS претпријатија

  • Посебен софтвер достапен за вмрежување барања и уредување на пораки за далечински режим

  Додатоци

  • Екстрактор од прашина и гас
  • Ласерски држач (контролор, глава за печатење и кориснички интерфејс)
  • Чувари
  • Фотоелемент
  • Енкодер
  • Светилник за аларм

  SmartLase F200 глава за печатење и контролер  • Екран на допир во боја

  • QWERTY тастатура
  • Навигација преку икони
  • капацитет за складирање на пораки од 512M за жителски работни места
  • RS-232/422 конекција, Ethernet

  (TCP / IP) интерфејс