9040 / 9040 S / 9040 IP65 Simplicity

9000 сериски печатачи нудат најдобри

рамнотежа помеѓу перформансите и флексибилноста

во нивниот сегмент за лесна интеграција во сите

производствени средини. Нивната stateof-the-art

дизајн бара минимално внимание

и обезбедува висококвалитетно шифрирање.

Континуираната инкџет технологија ја отпечатоци

најдобро пред датуми, логоа, алфанумерички текст

и 1D и 2D баркодове. Неговиот широк спектар на

мастила ги исполнува барањата на сите индустрии.

Category:
 • Description

  Product Description

  Нашата технологија

   

  Вашите придобивки:

  Едноставност – Ергономски дизајн со интуитивен корисник интерфејс со кратенки и директен пристап до потрошен материјал.

  Лесна и брза инсталација на кабинетот на флота за операциите кои се лесни за корисникот.

  Перформанси – Дизајниран да ги задоволи најмногу клиентите барајќи барања: широк избор на мастила, стандардна Ethernet конекција, голема брзина верзија и IP65 кабинет на располагање.

  Квалитет – Автоматско регулирање на притисокот на мастилото

  (Контрола на брзината на брзина) што гарантира квалитет на печатење.

  Uptime – Уникатен систем за чистење на главата за да се обезбеди без проблеми за стартување. Лесна промена на потрошниот материјал без запирање на операции за обележување.

  Разновидност – широк избор на можности за интеграција на повеќето производни линии ефикасни: моно- или близнак-авион, системи со единечна или двојна глава и 3 резолуции за печатење (71, 115 и 178 dpi).

  Карактеристики на печатење

   

  • Моно или двонасочна глава за печатење
  • Единечни или двојни системи за печатење
  • Глава G (резолуција на печатење: 71 dpi) – M главата (резолуција на печатење: 115 dpi) – P главата (резолуција на печатење: 178 dpi)
  • До 8 линии на текст
  • Брзина на печатење: до 5,5 m / s
  • Големина на фонтот од 5 точки до две линии од 24 точки
  • Висина на знакот од 0,7 мм до 18,2 мм
  • Едно-и дводимензионални баркодови (Datamatrix)
  • Широк избор на знаци (латински, арапски, Кирилица, грчка, јапонска, кинеска, хебрејска, Корејски …)

  Операции

  • Библиотека за пораки (до 2000 пораки)
  • Кориснички интерфејс достапен на 29 јазици
  • Голем WYSIWYG дисплеј со позадинско осветлување
  • Создавање на логоа директно на корисничкиот интерфејс
  • PCMCIA, Compact Flash и SD картички

  способен

  • USB влез
  • Контрола на брзината на блендата за оптимален квалитет на печатење
  • Автоматско избор на фонт; брзина на печатење и

  печатената глава зависи од растојанието на подлогата

  • Широк спектар на мастила: брзо суви и алкохолни
  • 2 тенкови (по 1 литар)
  • Брз поврзувачки интерфејс панел за додатоци

  (фотоелемент, енкодер, аларм)

  • RS-232/422 конекција, паралелен интерфејс

  и I / O слот за далечински пристап

  • Етернет поврзување

  Тежина: 40 кг

  • 3-метарски флексибилен папуча
  • Кабинет од нерѓосувачки челик
  • Рејтинг за заштита од прав / влага: IP54
  • Не е потребен заводлив воздух
  • Оперативен температурен опсег: 0 ° до 50 ° C
  • Влажност: 10{37900187bc7522dde1dfa8df7d6995d4a4d710a416097f181c8d9f0bec6124e8} до 90{37900187bc7522dde1dfa8df7d6995d4a4d710a416097f181c8d9f0bec6124e8} без кондензација
  • Електрично напојување: 100-120 V или 200-

  240 V со автоматско префрлување; фреквенција  50/60 Hz; моќ 200 VA

  9040/9040 S / 9040 IP65 спецификации

  Други карактеристики

  Слики: Гинко

  Печатени во Франција – A37144 – A2

  • Држач за печатење (алуминиум или нерѓосувачки челик)
  • Различни загради за печатачи
  • Капакот за печатач од нерѓосувачки челик
  • Фотоелемент
  • Енкодер
  • сигнален светилник (24 V)

  Додатоци

  • IP65 (бара растителен воздух)
  • Висока брзина (верзија S)
  • Комплет за притисок за печатење
  • 5 или 8 метри флексибилна папочна врвца
  • 90 ° свиткана папочна врвца

  • 90 ° свиткана глава за печатење