Markem-Imaje 9450

 • Можност за Печатење до 5 реда алфа-нумеричка информација
 • Височина на фонтот од 5 до 32 точки
 • Височина на симболите од 1.2мм до 11.2 мм
 • Брзина на печатење – до 6.6 м/с

Голем избор на 1D и 2D бар кодови:EAN8/EAN13/UPCA/UPCE бар кодови, Datamatrix, QR код

Category:
 • Description

  Product Description

  Безпроблемен94

  • Најефективен систем за самопрочистување на печатарската глава, разработена до моментов во индустријата
   • Куќиште од нерѓосувачки челик со степен на заштита IP56/IP66 без неопходност за добавување на воздух
   • Систем на Вентури и високо сигурна пумпа осигурувајќи вакуум и притисок со автоматска контрола на обртите на пумпата во зависност од температурата на околината и работните параметри
   • Потполно автоматизирани процедури за сигурно конзервирање и де-конзервирање при подолготраен престој
   • Сигурна заштита на куќиштето и печатарската глава од прашина и влага
   • Првиот принтер, кој:
  • Дава информација во реално време за потрошувачката на адитив

  Удобен

  • Лесен, компактен, мобилен, лесен за монтажа
  • Компактна глава за печатење со фабрички центрирани елементи, без неопходност за секојдневно подесување
  • Нема штелување на дизната или капките на млазот
  • Брза и чиста смена на консумативите за време на работа на принтерот
  • Нов, револуционерен 7” touch screen дисплеј во боја
  • USB slot, SD port, Ethernet
  • Интуитивен кориснички интерфејс
  • Можност за меморирање до 1000 натписи
  • Нема потреба од воздух при работа на принтерот

  Економичен

  • Кондензор на Пелтие осигурувајќи ја најниската потрошувачка на адитив
  • До 30{37900187bc7522dde1dfa8df7d6995d4a4d710a416097f181c8d9f0bec6124e8} намалена консумација на електрична енергија
  1. Потрошувачката на адитив се смета според кубни центиметри (милилитри) на работен час за адитив на база на метил етил кетон, при температура од 18-20°С. За ориентир се посочуваат и бројот на работни саати (260 часа), за кои принтерот троши една опаковка. Со својот усовршен систем, Markem-Imaje 9450 е најекономичниот принтер на пазарот.

   

  • Потрошувачката на чистач е статистичка величина и не се пресметува. Статистиката покажува дека благодарение на усовршениот систем за прочистување на главата за печатење, ова средство се користи 1-2 пати месечно. Неопходноста за вакво прочистување може да зависи од начинот на монтажа, интензивноста на натписот и слично.

   

  1. Карактеристики за печатење ▶ Моно-струја за печатење
  2. ▶ глава G (резолуција на печатење: 71 dpi)
  3. ▶ главата (резолуција на печатење: 115 dpi)
  • ▶ До 5 редови на печатење
  • Брзина на печатење: до 6,6 m / s
  1. ▶ Висина на фонтот од 5 до 32 точки
  2. ▶ Висина на карактери: од 1,2 до 11,2 мм
  3. ▶ Широк избор на 1D и 2D баркодове: EAN8 / EAN13 / UPCA / UPCE
  • баркодове, шифра 39, interleaved 2 од 5, Datamatrix, QR код
  • ▶ Широк избор на знаци: латински, арапски, кирилица, хебрејски,
  • Јапонски, кинески, корејски, итн.
  1. Операции ▶ Библиотека за пораки (до 1.000 пораки)
  • ▶ Меѓународен оператор / машина интерфејс со широк избор на јазици
  • ▶ WYSIWYG 7-инчен широк екран на допир: во реално време приказ на преостанатите
  • капацитет за печатење изразен во часови и број на пораки;
  • интегриран систем за помош и алармирање; поедноставена порака
  1. печатење и управување; креирање кориснички профили; следење на
  • потрошувачка и достапност на печатач
  • ▶ USB и SD портови
  • ▶ Контролата на брзината на леталото гарантира обележување на квалитетот
  • ▶ Автоматски избор на фонтови, во зависност од брзината на печатење и
  • растојание на печатач / објект
  • ▶ Широк спектар на мастила: мулти-употреба, со високи перформанси; алкохол,
  • мастила без кетон и без МЭК
  • ▶ Запечатени касети од 0,8 литри со сигурносен систем
  • ▶ Брзо поврзување / исклучување на додатоците (фотоелемент, аларм и енкодер)
  • ▶ Поврзување на родителите / детето
  • ▶ Ethernet поврзување
  • ▶ Специфично управување со датуми (функција за заокружување)
  • Други карактеристики: ▶ Тежина: 25 кг
  • ▶ Табеларна или вертикална монтажа
  • ▶ Ултра-флексибилен 3-метарски кабел
  • ▶ Кабинет од нерѓосувачки челик и случај на печатач глава
  • ▶ Рејтинг за заштита од прашина / влага: IP56 без потреба од растителен воздух
  • ▶ Работен температурен опсег: 0 до 40 ° C во зависност од користеното мастило
  • ▶ Влажност: 10 до 90{37900187bc7522dde1dfa8df7d6995d4a4d710a416097f181c8d9f0bec6124e8} без кондензација
  1. ▶ Електрично напојување: 100-120 V или 200-240 V со автоматско
  • префрлување; фреквенција 50/60 Hz; моќност 60 VA
  • опции ▶ промотивно кодирање и ознака и читање
  • ▶ Ултра-флексибилен 6-метен папучив кабел
  • ▶ IP66 заштита (бара растителен воздух)
  • ▶ 9450 c за употреба со пигментирано мастило
  • ▶ Ултрарапиден режим за брзо печатење
  • ▶ Комплет за притисок за печатење
  • ▶ RS-232/422 поврзување, паралелен интерфејс, многу I / O можности
  • за да се овозможи далечинско работење
  1. додатоци ▶ Поддржувачи на печатачот: штандови (нерѓосувачки челик или алуминиум), маса или
  2. ѕидни монтажни загради
  • ▶ Поддржувачи на печатачи: штанд (нерѓосувачки челик) и избор на загради
  • ▶ фотоелементи
  • ▶ Енкодери
  1. ▶ Сигурносни сигнали (24 V)
  • софтвер ▶ Компатибилен со CoLOS Создади професионални и CoLOS претпријатија
  • ▶ Создавање на логото со CoLOS Графика