Markem-Imaje Smart Date X40

Големо поле за печат:

Continous (53mm глава): 53мм х 75мм //// (32mm глава)

Висока резолуција 300dpi, за висококвалитетни натписи за текст и графика

Брзина на печатење до 600мм/с

Баркодови со променлива информација, одговарајќи на GS1 стандардите

Dead-dot detection, за оптимален квалитет на натписот

Category:
 • Description

  Product Description

  Безпроблемен

  • Здрава конструкција, изработена од метални делови, која што е исклучително сигурна при печатење со поголеми брзини и поголеми оптоварувања
  • Автоматско оптегнување на рибонот и низок праг на минимални брзини на печатење за избегнување на кинење на рибонот при сопирање на фолијата
  • Високонадежни компоненти, со докажан квалитет низ десетици илјади апликации низ целиот свет
  • Комплетна гаранција од 18 месеци
  • Единствена во индустријата официјална гаранција на главата 12 месеци или 40 км
  • Можност за печатење на променлива информација во реално време – текст, дата, време, рок на траење, серија, баркод

   

  Економичен

  • Принтер со најмало растојание помеѓу натписи(0,5mm) и најмногу можности за штедење на рибонот врз неискористените делови на рибонот
  • Новата 1100m термо-трансферна лента на Markem-Imaje ги оптимизира расходите за консумативи
  • Нема потреба од менување на филтри, пумпи, чистење на глава, трошење на средство за чистење
  • Висококвалитетна печатарска глава со продолжен живот за експлоатација и вграден чип за автодијагностика
  • Намалена потрошувачка на воздух и ел. енергија

   

  Удобен

  • Касета за брзо и лесно менување на термо-трансферната лента (рибон)
  • Индикатор за останатото количество на рибон
  • Управување со помош на удобен, интуитивен терминал
  • Создавање на натписи со Windowsбазиран софтвер и внесување на истите во меморијата со USB
  • Користење на True Type фонтови од Windows со текст на различни јазици

  Можност за меморирање на 1000 натписи за брзо избирање од тастатурата на принтерот

  Карактеристики на печатење

   

  • Брзина на печатење:

  – наизменично: до 600 mm / s

  – Континуирано: од 10 до 600 mm / s

  • Површина за печатење:

  – наизменично: 53 mm или 32 mm x 75 mm

  – Континуирано: 53 mm или 32 mm x 100 mm

  • Карактеристики на печатење:

  – Автоматско поставување на печатач

  – Детекција на мртви точки

  – Интермитентен и постојан печатач

  – Лесно се менува од лево кон десно

  без дополнителни делови

  – Просечен јаз помеѓу отпечатоци од 0,5 мм

  – Автоматски кодови за пренос и сериски броеви

  – Повеќе полиња за променливи кориснички внес со

  алфа-нумерички текстови

  • Режим за заштеда на лента:

  – Заштеда на радијална лента

  – Вклучен режим

  – Мулти-печатење предизвикувачи

  – Негативно напредување на лентата

  • Спецификации за печатење: полн вистински тип на фонт

  поддршка, вклучувајќи не-римски знаци

  и симболи. Печатење на часовникот во реално време,

  датуми и автоматско ажурирање најдобро порано

  датуми, баркодове; ITF, Код 39, Код 128,

  EAN 128, EAN 8, EAN 13, UPC A, UPC E,

  RSS линеарна, PDF 417, Матрица на ID, QR и

  Композитен RSS баркодове поддршка

  Операции

  • Кориснички интерфејс: монохроматски корисник интерфејс или LCD екран на допир во боја за

  избор на порака, променлив внес на податоци, дијагностика и системско поставување

  • Мастер / роб функција за да се овозможи мајстор контролирајте до 4 робови
  • Преглед на печатење на WYSIWYG за печатење порака, во реално време приказ на преостанатите капацитет за печатење изразен во часови и број на отпечатоци
  • Целосна дијагностика
  • Робусни LED индикатори за статусот на печатачот
  • Веб-дијаграм за брзо менување на лентата
  • Хардверски интерфејс:

  – Влезови: “Печати оди” и 1 конфигурираат влез

  – Излези: Дефект, предупредување и 2 конфигурирани излези

  • S / W интерфејс:

  – USB за преземање на слики, поставки и датотеки со податоци

  – RS232, Ethernet комуникации стандард

  – Комуникациски протоколи за компјутери, PLC и машини за пакување, вклучувајќи ги

  и целосните далечински управувач  веб сервер

  Други карактеристики

  • материјали: топлинска трансфер лента достапни во различни степени и бои
  • Максимална должина на лента: до 1100 м
  • Минимална ширина на лента: 20 мм
  • Максимална ширина на лента: 55 mm
  • Тежина:

  – Принтер: 7,8 кг

  – Контролер на боја: 4,5 кг

  – Моно контролер: 4,0 кг

  • Електрично напојување: 90 – 264 V со автоматско префрлување; фреквенција 47/63 Hz;

  моќ 150 VA

  • Напојување на воздух: 6 bar / 90 psi (максимум) суво, незагадена
  • Потрошувачка на воздух: до 0,4 ml / печати на 2,5 бари
  • Оперативен температурен опсег: 0 до 40 ° C
  • Влажност: 10{37900187bc7522dde1dfa8df7d6995d4a4d710a416097f181c8d9f0bec6124e8} до 90{37900187bc7522dde1dfa8df7d6995d4a4d710a416097f181c8d9f0bec6124e8} без кондензација

  Компјутерски софтвер

  • Вклучени, бесплатно, CoLOS® Креирај 5,0 за дизајн на едноставни пораки; компатибилен со CoLOS® Креирај Про и

  Претпријатие верзија 4 или повисока.

  Опции

  • Веб интерфејс за интеграција со OEM
  • IP заштита опција погодна за притисок чистење на вода
  • OEM контролно поле за лесно интегрирање

  Додатоци

  • Држач за монтажа
  • Енкодери

  • IP заштита комплет за инсталиран SmartDate X40