Специјални изведби

Специјални изведби – приклучоци наменети за чисти средини при работен притисок од -0,1 до 1,0 MPa, специјално запакувани во Clean Room услови. Приклучоци наменети за ротација дури до 500 врт/мин, со вградени сверичцни лежишта наменети за вакуум и воздух под притиок. Незапаливи фитинзи според UL-94 стандарди V-0 со заштитна капа при посебна нарачка. Фитинзи отпорни на заварување. Антистатички фитинзи, без присуство на бакар, со специјална изведба како незапаливи за различни материјали црева: антистатички PU и антистатички PA. HYPER приклучоци, наменети за киселини, бази, чиста вода, применливи до 150оC и повисоки теператури по желба, со NPT приклучен навој без деформација и оштетување на цевки (cjevi).

Leave a Reply