Smart Lase

Smart Lase

Серијата Ласерски Принтери SmartLase на Markem-Imaje – достапни во 10-Watt или 30-Watt конфигурации – нудат незаменлива доверливост и висока ефикасност. Нашата патентирана технологија овозможува означување со исклучително висока брзина за оваа класа на широк спектар на сериски броеви и рокови на траење.

 

Беспрекорно означување на широк спектар на супстрати

Мали димензии и компактен дизајн кои гарантираат лесно и безбедно инсталирање на секоја производна линија

Интуитивно програмирање и минимизирање на потребата за операторско обуки за намалување на ризикот од човечка грешка

CoLOS Create, Control, Enterprise софтвер за мрежна контрола и создавање на слики

 

Серија SmartLase нуди:

  • Ергономски далечински контролер
  • 9.3 μm бранова должина за PET апликации (опција)
  • системи за ладење и екстракција на димот
  • означување на до 800 производи во минута
  • куќиште од нерѓосувачки челик со степен на заштита IP 56 за тешки производствени услови (опција)

 

110i / 110si

 Моќност: 10 Watt

Поле на печатење: 51 mm (висина) x 80 mm (ширина)

Карактеристики на натписот:

- Број на редови: неограничено во рамките на полето за печатење (во зависност од големината на карактери)

- Број на знаци во еден ред: неограничено во рамките на полето за печатење (во зависност од големината на карактери)

- Формат на фонт: можност за мешани матрици до 255 х 255 поени

- Вид на фонт: Бројки-букви, графика, симболи

- Големина на фонт: Приспособлив од 0,5 mm до 51 mm

- Ориентација на натписот: 0 ° -360 °

Брзина на печатење: До 90 m / min. (Во зависност од бројот на симболи, резолуцијата и материјалот на означената површина)

Комуникации: RS232, стандард / Ethernet – опција

Интерфејс:

- 1/4 VGA графички приказ

- Резолуција: 240 x 320 pixels

- Тастатура: мембрански QWERTY touch pad

- Дигитален блок, копчиња за навигација и блок со графички симболи

- Регулирање со функционално копче на јачината на ласерски зрак

Заштита:

- IP20 SL110i, IP56 SL110si

- Заштита од прав: IP20 – не, IP56 – да

 

130i / 130si

Моќност: 30 Watt

Поле на печатење: 51 mm (висина) x 80 mm (ширина)

Карактеристики на натписот:

- Број на редови: неограничено во рамките на полето за печатење (во зависност од големината на карактери)

- Број на знаци во еден ред: неограничено во рамките на полето за печатење (во зависност од големината на карактери)

- Формат на фонт: можност за мешани матрици до 255 х 255 поени

- Вид на фонт: Бројки-букви, графика, симболи

- Големина на фонт: Приспособлив од 0,5 mm до 51 mm

- Ориентација на натписот: 0 ° -360 °

Брзина на печатење: До 90 m / min. (Во зависност од бројот на симболи, резолуцијата и материјалот на означената површина)

Комуникации: RS232, стандард / Ethernet – опција

Интерфејс:

- 1/4 VGA графички приказ

- Резолуција: 240 x 320 pixels

- Тастатура: мембрански QWERTY touch pad

- Дигитален блок, копчиња за навигација и блок со графички симболи

- Регулирање со функционален копче на јачината на ласерски зрак

Заштита:

- IP20 SL130i, IP56 SL130si

- Заштита од прав: IP20 – не, IP56 – да

Leave a Reply