Lightjet Vector

 

LightJet vector

 

Создаден за обележување при екстремно високи производствени услови за постигнување на постојан, густ и висококвалитетен натпис дури и при тешки за површини за печатење како PP, PE, стакло, гума, па дури и на етикети со златна обвивка. Со своите 120 Watt-а тоа е најмоќниот и најбрзиот ласерски печатач на пазарот, кој овозможува беспрекорно интензивно користење на машината за исклучително долг период.

 

 

 

Брзина:

 

      - Брзина на производната линија (макс.): 300 m / min (8 симболи, 2 mm висина)

 

- Брзина на означување (макс.): 1000 карактери во секунда

 

Поле на печатење и фокусно растојание (mm): леќа 105 х 105 / ф.р. 150

 

Карактеристики на натписот:

 

- Печатење на константно и променлива инфорација: текст, датум, бројачи, логоа

 

- Висина на симболите: 1 до 50 mm

 

- Сет од векторски фонтови TrueType фонтови, продолжени симболи, специфични фонтови за фини материјали

 

- Широк избор на бар кодови: EAN8, EAN13, UCPA, UPCE, Code 39, 2/5 Interleaved, Code 128 … и 2D бар кодови: DataMatrix, AZTEC, PDF417, RSS14

 

Интерфејс:

 

- WYSIWYG 1/4 “VGA и QWERTY тастатура

 

- Windows NT-базиран софтвер за креирање на пораки со различни јазици (француски, англиски, германски, шпански, шведски)

 

- Автодијагностика и сервисни help менија

 

Размена на податоци:

 

      - RS-232 интерфејс, влезно-излезен уред за синхронизација со производствена линија

 

- Влез за енкодер, 2 влеза за детекција на производ

 

Заштита од прав и влага: IP56

 

Ладење: интегрален тип, затворена водно-воздушна систем

 

Дополнителни можности:

 

      - Поле на печатење и фокусно растојание (mm):

 

        * Леќа 70 x 70 / ф. Р. 100

 

        * Леќа 140 x 140 / ф. Р. 200

 

        * Леќа 210 x 210 / ф. Р. 300

 

Leave a Reply